Ugradnja ekstenzija trepavica

Ugradnja ekstenzija trepavica Ivela

Ugradnja ekstenzija trepavica Ivela

Trepavice skupa sa kapcima štite oči od vanjskih utjecaja, poput prašine, vlage, peludi, sunčeve svjetlosti i stranih predmeta.Kod svih,a naročito kod žena, trepavice su ukras lica koje žene vole naglasiti maskarom. U zadnjih nekoliko godina ugradnja ekstenzija trepavica je postala veoma popularna metoda naglašavanja oči i samih trepavica.

Trepavice u prosjeku “žive” otprilike 60-80 dana, te nakon toga ispada prirodnim putem. S obzirom na kontinuirano izmjenjivanje trepavica, potrebno je dolaziti svakih otprilike 3 tjedna na nadopunu kako bi se stavile nove ekstenzije na mjesta na kojima su nastale praznine. U prosjeku otpadnu 2-5 trepavica na dan, što znači da će ih za 3 tjedna otpasti 60-70, a u prosjeku ih se ugradi između 80 i 150 trepavica po oku.

Bitno je uvijek provjeriti alergiju na ljepilo za trepavice. Žene koje su već bile na ugradnji ekstenzija prije i pokazalo se da imaju alergiju, za njih nije preporučljivo da ugrađuju ekstenzije. Jer ako se jednom pokaže alergija, ona uvijek ostaje. Moguće je da žena dobije alergiju na ljepilo nakon što već nekoliko godina ide na ugradnju, alergija se ne mora uvijek pokazati u roku od 24 h.

Prije nego dođete na tretman ugradnje trepavica, klijentica bi trebala doći umivena, bez šminke (oprošteno je ako dolazi s posla), bez maskare, jer se skidanjem šminke gubi vrijeme, a uz to se i naplaćuje.

Jasno je da način života utječe na otpadanje trepavica. Žene koje puno rade izvan ureda, idu redovito na fitness, bazen ili u saunu i one koje neredovito čiste lice, češće imaju problem sa bržim otpadanjem trepavica.

Ukoliko imate neki od ovih simptoma, za Vas nije preporučljivo stavljati ekstenzije trepavica:

 • konjuktivitis
 • katarakte (nakupine proteina u leći)
 • glaukom
 • diabetička retinopatija
 • sindrom suhog oka
 • hiper senzitivna koža
 • operacija oka

Uzroci koji utječu na brže otpadanje ekstenzija:

 • kontaktne leće
 • masna koža i kosa
 • problemi sa štitnjačom (lijekovi za štitnjaču)
 • alopecija
 • trudnoća
 • botox

Zašto se ne preporuča ugradnja ekstenzija trepavica u trudnoći, jedno je od češćih pitanja! Zato što trudna žena ne bi smjela ležati na leđima, pogotovo ne 2-2 i pol sata koliko traje tretman ugradnje jer se tako stvara pritisak na donju šuplju venu te se ometa cirkulacija krvi. Zbog smanjene cirkulacije trudnica može osjećati slabost i imati osjećaj nedostatka zraka, što uzrokuje snižavanje broja otkucaja srca kod ploda. A uz to nije potvrđeno da li bi kemijski sastojci u ljepilu mogli imati negativan utjecaj na plod.

Nakon ugradnje ekstenzije trepavica veoma je bitno održavati higijenu lica i oči i nipošto ne nanositi maskaru! Obavezno je umivanje lica i oči ujutro i navečer, po mogućnosti trepavice bi se trebale barem jednom dnevno oprati pjenicom za lice. Pjena za lice je najbolji način pranja trepavica jer ne sadrži ulje (ulje otapa ljepilo) kao neke micelarne vode, pjene se prodaju u rasponu cijena od 10-ak do 50-ak kn.

Razlika između klasične i volumenske ugradnje ekstenzija trepavica je velika. Kod klasične ugradnje se postavlja jedna ekstenzija na jednu Vašu prirodnu trepavicu, a kod volumenske ugradnje se ugrađuju 2 ili više ekstenzija na jednu Vašu prirodnu trepavicu. Tehnika i stil ugradnje prepušteni su na odabir klijentice, ali nije loše poslušati preporuku tehničarke koja ugrađuje ekstenzije jer one mogu objektivno odrediti oblik Vašeg oka i koja bi Vam tehnika i stil najviše odgovarali.

Vaš salon ljepote Ivela


Ostali linkovi

Cjenik

Lokacija

Komentari su zatvoreni.