Depilacije

Depilacije Ivela

Depilacije Ivela

Prvi brijač pojavio se oko 3000.g. pr.Kr. u Indiji i Egiptu. A tretman depilacije bio je rezerviran samo za visoki stalež. U Egiptu se tada pojavila i danas veoma popularna vrsta depilacije, a to je egipatska depilacija šećernom pastom. U šećernu pastu koristile su se i kreme s veoma opasnim supstancama poput arsena, živog vapna i vode koji su dovodili i do teški oštećenja tkiva, ali ženama to nije bilo bitno jer su smatrale da je ideal ženske ljepote svilena koža bez dlačica.

Vosak kao vrsta depilacije je nastao također u Egiptu, a proizvodio se na isti način kao i danas od pčelinjeg voska.

Depilacija je metoda uklanjanja dlačica, ali ona nije definitivna. Postupno se može smanjiti broj dlačica ukoliko se redovito depilirate voskom ili šećernom pastom.


Depilacija voskom
Depilacija voskom Ivela

Depilacija voskom Ivela

Depilaciju voskom moguće je odraditi ukoliko su dlačice dovoljno dugačke tj. duže od 6 mm, koža treba biti suha i nemasna u čemu nam često pomaže talk koji suši kožu. Nakon što smo kožu dobro osušili nanosimo vosak i jednokratnim trakama koje služe samo za depilaciju, uklanjamo vosak i dlačice s kože. Postupak je poželjno ponavljati svakih 3-5 tjedana. Pozitivna strana depilacije voskom jest ta da tretman kraće traje i jeftiniji je.


Egipatska depilacija
Depilacija šećernom pastom Ivela

Depilacija šećernom pastom Ivela

Egipatska depilacija se radi pomoću šećerne paste, smjese koja se radi od  šećera, limuna, vode i meda u određenim omjerima. Depilacija šećernom pastom izvodi se drugačije od depilacije voskom, odnosno aplicira se u drugačijem smjeru nego vosak i uklanja se također u drugačijem smjeru. Dlačice svakako ne bi smjele biti kraće od 5 mm ili duže od 3-4 cm. Prednosti egipatske depilacije su nježna i svilena koža odmah potom depilacije, a nakon svake depilacije smanjuje se broj dlačica koji rastu. Postupak bi bilo dobro ponavljati svakih 3-5 tjedana. Depilacija šećernom pastom je zahtjevna tehnika depiliranja te zahtjeva malo više vremena dok se tretman odradi, a samim time je i cijena malo viša.

Vaš salon ljepote Ivela


Ostali linkovi

Cjenik

Lokacija

Komentari su zatvoreni.