Kemijski piling

Kemijski piling je još jedna neinvazivna metoda kojom uklanjanjamo odumrle stanice kože, te na taj način otkrivamo blistavu i zaglađenu kožu lica. Kemijski piling je veoma popularan i kao anti-age tretman.

Kod kemijskog pilinga nanosimo “kemijski agens” koji potiče eksfolijaciju površinskog dijela kože, pa tako i stimulira prozvodnju kolagena.

Kemijski piling Ivela

Kemijski piling je poseban zbog visoke koncentracije različitih kiselina čiji omjer je pomno izračunat. Najčešće se radi o AHA kiselinama (alfa-hidroksilnim kiselinama, odnosno glikolna kiselina), te BHA kiseline (beta-hidroksilnim kiselinama, to jest salicilna kiselina) ili fenolu kao eksfolijacijsko sredstvo.

Rezultati kemijskog pilinga variraju od osobe do osobe, ovisno o tipu kože. Kemijski piling se preporuča kod masne i mješovite kože. Rezultat kemijskog pilinga najčešće je ljuštenje površinskog dijela kože, ovisno o dubini prodiranja kiselina. Ljuštenje može trajati i do 10 dana. Kemijskim pilingom možemo zagladiti kožu, smanjiti hiperpigmentacijske mrlje, te ukloniti mitesere.

Kemijski piling Ivela

Posebno napominjemo da je kemijski piling tretman koji se preporuča raditi isključivo u hladnijem periodu godine i svakako treba izbjegavati sunce. Nakon tretmana potrebno je kožu zaštititi faktorom 30 odgovarajuće kozmetike.

U salonu ljepote Ivela koristimo isključivo dermatološki testirane preparate na prirodnoj bazi za njegu lica. Afrodita kozmetika je naš provjereni izbor kada je u pitanju njega lica i tijela.

Kemijski piling se ne preporuča kod slijedećih stanja:

  • herpes
  • osjetljiva koža
  • aktivne virusne ili gljivične infekcije
  • trudoća i dojenje
Afrodita kozmetika

Komentari su zatvoreni.