Trajna šminka i microblading

Japansko iscrtavanje obrva Ivela

Japansko iscrtavanje obrva Ivela

Napokon, mukama oko jutarnjeg uljepšavanja je došao kraj. Zadnjih nekoliko godina na tržištu uslužnih djelatnosti se pojavila jedna nova vrsta usluga koje olakšavaju ženama svakodnevno uređivanje.

Za obrve se kaže da su okvir lica. Svaka žena koja je nezadovoljna prirodnim oblikom obrva pokušava ih dovesti u što bolje stanje, tj. uređuje ih da one izgledaju što ljepše i što prirodnije. Neke žene imaju problem zbog premalo dlačica, neke imaju loše oblikovane obrve, neke žene imaju presvijetle dlačice itd. U svakom slučaju žene ili čupkaju obrve ili crtaju olovkom. U tom slučaju pomaže tehnika trajne šminke obrva, nakon koje Vam obrve izgledaju kao da ste ih posjenčali olovkom. Za ljubitelje prirodnog izgleda obrva, predlaže se tehnika japanskog iscrtavanja ili microblading. Kod ove tehnike se iscrtava svaka dlačica, tako da obrve izgledaju potpuno prirodno.

Trajna šminka obrva Ivela

Kod microblading-a i trajne šminke bitno je prvo odrediti oblik obrva koji odgovara obliku lica klijentice, vrlo je važno konzultirati se s klijenticom te poslušati zašto se odlučila za ovaj tretman i koja su njena očekivanja. Naravno, važno je informirati klijenticu o tijeku tretmana i upozoriti na njegu i izgled obrva nakon tretmana. Bitno je naglasiti da tip i podton kože ovisi o tome koliko će se pigment zadržati u koži. Statistički, masna i mješovita koža slabije zadržava pigment zbog brze regeneracije kože i većeg lučenja sebuma, a kod suhe i zrele kože, pigment će se duže zadržati u koži. Nakon tretmana obrve treba isprati blagim neutralnim sapunom u roku od 3 sata, kako bi se uklonila limfa nakupljena na području obrva.Potrebno je više puta dnevno narednih 10 dana mazati posebnom kremom za njegu kože. Nakon tretmana i narednih 10-ak dana zabranjeno je trljati obrve te nipošto nemojte skidati krastice jer bi mogli nastati ožiljci. U prvih mjesec dana potrebno je izbjegavati kupanje u bazenu, saune, kupanje u moru i jako sunce. Na području obrva zabranjeno je raditi agresivne tretmane i peelinge (dermoabrazija, peelinzi s voćnim kiselinama, mezoterapija). Instrumenti kojima se tretman radi su sterilni, a pigmenti koji se nanose su certificirani i testirani po standardima EU, te ne sadrže teške metale. Nakon otprilike 3-4 tjedna potrebno je doći na korekciju koja je uključena u cijenu tretmana, radi provjere stanja obrva i mogućeg docrtavanja  dlačica.

Kod tretmana trajne šminke usana bitno je izmjeriti simetriju usana i objasniti klijentici da se kod ovog tretmana ne povećavaju usne, nego se samo pigmentiraju. Odmah nakon tretmana usne su natečene, ali čim prođe djelovanje anestezije i usne se počnu regenerirati, otok splasne. Važno je naglasiti da krajnji rezultat, odnosno nijansa pigmenta uvelike ovisi o našem podtonu kože, tako da npr. crveni pigment će na nekome biti crven, a na nekome blago ružičast.

Trajna šminka sjenčani eyeliner Ivela

Trajna šminka usana Ivela

Da li je tretman trajne šminke bezbolan?

Tretmani trajne šminke bez obzira koji dio lica se tretira se radi uz pomoć anestezije. U početku je malo neugodno jer se anestetik ne može baš odmah aplicirati. Ali nakon aplikacije anestetika tretirani dio utrne i ne osjetite bol.

Microblading nakon tretmana

Microblading nakon tretmana

Kontraindikacije kod kojih se ne smiju raditi tretmani trajne šminke ili microblading:

  • bakterijske i virusne upale kože ili krvi
  • akutni ili kronični upalni procesi
  • gnojni procesi
  • dijabetes
  • trudnoća
  • maligne bolesti
  • psorijaza
  • otvorene ranice akni i oštećenja kože
  • hemofilija

Vaš salon ljepote Ivela


Ostali linkovi

Cjenik

Lokacija

Komentari su zatvoreni.